Астероидът Церера в хороскопа

loading...

 

Астероида е открита на 1.01 1801г. и е най-големият от пояса между Марс и Юпитер, като до 1880г. е
считан за нормален, а от 2006г. е малка планета. Според някои учени, Церера е
била център на унищожена голяма планета, назована от древните шумери Тиамат, а от
астролози  – Фаетон.
 

Церера е древноримска богиня на плодородието, посевите, зърното и хляба, като в древна Елада се нарича още Деметра. Тя се грижи за животворните сили на Земята и унищожителните сили на подземния свят. Почитана е като закрилница на майчинството и брака, и е определяна, като покровителка на житните растения и реколтата. Древните елини виждали Деметра в съзвездието Дева, и са били напълно прави.

 

 Церера е дъщеря на Кронос и Рея, и майка на Персефона, която по-късно е омъжена насила за Хадес -  събитие, обвързано с голяма мъка и тудна раздяла. По-късно, Хадес се съгласява да пуска Прозерпина за шест месеца при Деметра – време, обвързано с плодородие, изобилие и богата реколта. През останалите месеци се настаняват студа и глада - деца на майчината тъга. Чисто астрологично, това дава рязко пасивно или негативно влияние, като много астролози са я изследвали в карти на мащабни катаклизми, катастрофи и бедствия.

 

Някои събития в годината при откриването на астероида: Наполеон става император; САЩ е самостоятелна държава; откритието на локомотива; начало на на романтизма; определяне на нациите; съхранение на фолклорно богатство; изследване на Стоунхендж и др.

http://zazz.info/images/gallery/2012_4/463_attach_3655_normal.jpg