Астрологически величини на финансовите рецесии

loading...

 

Изхождайки от вторият закон на Хермес, който гласи, че: „Това, което е долу е подобно на това, което е горе”, трябва да намерим отражението на световната финансова рецесия върху звездното небе. Кой са тези астрологически величини, планети, тела и звезди, които могат да ни дадат ясна представа на закономерностите в повтаряемостта на световните икономически рецесии?


В този ред на мисли ще вземем за отправна точка момента, който дава старта на т.нар. „Голяма депресия” в САЩ – 24.10.1929г. Този ден получава още носи името „черният четвъртък”, защото стойността на акциите изведнъж падат главоломно надолу, в следствие на което инвеститорите претърпяват мащабни загуби. Той е последван още от два „черни” дни понеделник и вторник съответно – 28 и 29 октомври. Дори и почнала в САЩ, рецесията се разпростира и обхваща цялото земно кълбо и продължава близо десет години.


На 28.10.1929 планетата Сатурн, която в традиционната астрология се възприема със загуба, рецесия, се намира на 26 гр. и 42 мин. в знака Стрелец и съвпада със звездата Елтамин, разположена на 26 гр. и 58 мин. в Стрелец. Тази звезда е от съзвездието Дракон и според древните учени се свързва с безчестие, падение, крах, фалит и загуба на имидж, а според руснака Павел Глоба, тя има унищожително влияние и символизира жажда за надмощие, алчност и масова хипноза.

 

Последното определение е от важно значение за поведението на икономическите предмети преди настъпването на рецесията и непосредствено след това, когато борсата на акции е изключително подчинена на слухове и на неоправдано високи, а след това на неоправдано ниски стойностти.

http://zazz.info/images/gallery/2012_4/463_attach_3652_normal.jpg